«

Santa Clara University Jesuit Community Residence

Santa Clara, CA
Project Info Credits

The Jesuit Community Residence at Santa Clara University was designed to support the mission of the Jesuit Community where men of faith, actively engaged in education and public service are nourished daily by communal life and worship. The design integrates new garden courtyards, trellises and colonnades into a building that is rooted in the architecture and landscape traditions found at the historic heart of the campus. The new residence reflects the public and private spheres of life in a religious order: the chapel, administrative offices and meeting rooms are open to the public; guests are regularly invited to join the Community in the recreation and dining rooms; 32 private, individual dwelling units (seven of which are located in a relocated historic home) are grouped around common rooms; such as TV rooms, a snack room and library, where smaller groups may meet and socialize. Residents park in the structured underground garage. Visitors park at street level near the public entrance.