«

1221 Jones

San Francisco, CA
Description Credits/Info

BAR completed an interior remodel and expansion of the common spaces and exterior façade finishes of a 1970 William Wurster building located on top of Nob Hill in San Francisco. The dark, cold and cramped lobby with its very dated interiors was expanded and completely remodeled. Our concept for the new spaces was sleek, tailored and elegant.

The lobby space nearly doubled in size, reaching out to the street to welcome residents and guests. The dark, tile floor begins at the curb and travels into the lobby through the new all glass entry. Columns, originally clad in mirrors and oak are now wrapped floor to ceiling in a beautiful, reclaimed teak. The focal wall at the back of the lobby, once covered in a pink-orange marble tile now feature lustrous recycled glass tile. The painted metal guardrail at the mezzanine was replaced with an elegant glass rail. Cozy seating areas flank both sides of the lobby and a new reception desk. Custom sheers were added to shield the view of the driveways and soften the interiors. At the residential levels, the corridors received a complete facelift. New carpet, paint, luxurious wall coverings, panel doors, hardware, trim and light fixtures completely transformed the former monotone space.

The exterior of the building, once pale peach, received a striking new painted finish giving it a distinct appearance on the skyline. A new glass and steel awning was added to the entry and new streamlined light fixtures adorn the front façade. Planters were added to soften the hard edges and create a welcoming entrance.